Adana Portakal Çiçeği Festivali ile Türkiye’de festival coşkusu yaşamaya hazır mısınız? Eğer Adana’yı gezmek bir de üstüne en güzel zamanına denk gelip festivale katılmak istiyorsanız sizi nisanda Adana’ya, Adana Portakal Çiçeği Festivali’ne bekliyoruz. Sokakların rengarenk olduğu, kostümlü kortejlerin yapıldığı, mis gibi turunç kokuları eşliğinde müziğe, kebaba ve coşkuya doyacağınız Adana Portakal Çiçeği Festivali için şimdiden planınızı yapın.
Adana Portakal Çiçeği Festivali 2019
Bu kendine özgü şehri ziyaret etmek için en uygun zaman, portakal çiçeği kokusunun şehri kapladığı nisan ayı. Adana’nın bu en güzel döneminde bu eşsiz şehri daha çok kişinin ziyaret etmesi ve Adana’nın havasını, lezzetlerini tatması için 2013 yılından bu yana Adana Portakal Çiçeği Karnavalı düzenleniyor. Portakal çiçeği zamanı olan nisan ayında Adana, müthiş bir iklime sahip oluyor. Yani hava ne sıcak ne de soğuk oluyor. Kısa kollularınızı giyerek sokaklarda dolaşabilir, rüzgarın taşıdığı müthiş portakal çiçeği kokusunu içinize çekerek Adana sokaklarında eğlencenin tadına varabilirsiniz.
Aman Adanalı canım Adanalı diyenlerin festivali olan Adana Portakal Çiçeği Festivali, kebabıyla ve şalgamıyla bir dünya markası olan Adana’nın göz bebeği adeta. Türkiye’nin festival rotalarından biri olan Adana Portakal Çiçeği Festivali Türkiye’nin ilk karnavalı olma özelliğine de sahip. Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde Venedik atmosferini yaşatan maskeli ve kostümlü kortej, dans gösterileri, ünlü sanatçıların konserleri sizi de her an şaşkına uğratabilir.*Adana Portakal Çiçeği Festivali 2019 tarihinde 3-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.
Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde Neler Oluyor?
Dünyanın ünlü karnavallarından örnek alınarak düzenlenen etkinlikte Adana sokakları rengarenk bir görünüme bürünüyor. Karnavala katılan kişilere Adana’nın başka yerde bulunmayan efsane lezzetleri özel menüler eşliğinde sunuluyor, karnaval sponsorları çeşitli etkinliklerle karnavalın eğlence dozunu yükseltiyor. Pek çok ünlünün katılımıyla gerçekleşen karnavalda müzik grupları sokak sahnelerinde performans sergiliyor, katılımcılar müziğin ve dansın tadını çıkarıyor.
Adana’da Gezilecek Yerler
Adana Portakal Çiçeği Festivali için Adana’ya giden misafirlerimizi hem festival coşkusu hem de Adana’nın tarihi rotaları bekliyor. E tabii ki Adana lezzetlerini tatmadan da dönmek olmaz. Adana Portakal Çiçeği Festivali süresince keşfedebileceğiniz duraklar şöyle;Taşköprü
Adana’nın simgesi olan köprü, Romalılar döneminde Seyhan Nehri üzerine yapılmıştır ve şehrin iki yakasını birleştirir. 3.10 m yüksekliğinde 13 m genişliğinde 21 gözlü ve taştan yapılmıştır. Günümüzde 21 gözden sadece 14’ü mevcuttur.
Gazipaşa, Ziyapaşa, Metro Sokağı, Turgut Özal Bulvarı
Adana’nın en ünlü noktalarının ve eğlence mekanlarının olduğu bu bölgede kahve mollaları verebilir, portakal çiçeklerinin kokusunu içinize çekebilirsiniz.
Büyük Saat Kulesi
Kentin önemli simgelerinden biri de Saat Kulesidir. Ali Münif Caddesi’nde bulunan 32 metre yüksekliğindeki kule 1882 yılında, Adana Valisi tarafından inşa edilmiştir. 32 metre yüksekliğiyle Türkiye’deki en uzun saat kulesidir.
Ulucami
Ramazanoğulları tarafından yapılan Ulucami, kentin en büyük ve ünlü camidir. Selçuklu, Memluk ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan bu camiyi ziyaret etmeden Adana’dan dönülmez.
Adana’da Ne Yenir?
Adana Kebap: Adana’nın simgesi kuşkusuz Adana Kebaptır. Adana’da kebap yemek günün her öğüne uygundur, o nedenle kebapçılar şehrin birçok noktasında 24 saat hizmet veriyor. Adana’da kebap ile özgü olarak dürüm pidesine sarılmış olarak yenir, tavsiyemiz bu şekilde yemenizden yana olacaktır.
Lahmacun: Adana lahmacunu ne büyük ne de fındık boydadır. Tam orta büyüklükte ve yuvarlaktır. Adana’da mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetlerden biri de lahmacundur.
Kazan Simidi: Yine Adana’ya özgü bir lezzet daha. Çukurova’ya özgü bir simit olan Kazan Simidi, taş fırında pişirilir, şekersiz ve örgülüdür.
Bici Bici: Sadece Adana’da bulabileceğiniz tatlardan biri de Bici Bici’dir. Rendelenmiş buz, nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşan Bici Bici hafif ve serinletici bir tatlıdır. Denemeden Adana’dan ayrılmayın.
Ciğer: Adana’da yine her öğün yenebilen lezzetlerden biri ciğerdir. Şehrin hemen her noktasında sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar açık olan ciğerci dükkanlarında kuyruk yağı eklenerek odun ateşinde uzun uzun pişirilen ciğerin tadına mutlaka bakmalısınız.
Adana Portakal Çiçeği Festival Programı
Adana Portakal Çiçeği Festivali turları ile yola çıkacaksanız genelde ilk durağınız mimarisiyle dikkat çeken Sabancı Cami oluyor. Roma döneminden kalma ve Adana’nın simgesi haline gelmiş olan Taş köprü yapısını da fotoğraflayıp, ciğer yemek üzere Adana’nın en meşhur ciğercisi Ciğerci Bedo’ya gidilir. Ciğerin ardından sırada tatlı varsa, adres Tatlıcı Gönül Kardeşler olur. Yemek yedikten sonra sırada tüm coşkusuyla Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde sıra. Sokak cümbüşüne dönüşen karnavalda eğlenceye doyacaksınız.Jolly ile Adana Portakal Çiçeği Festivali Turlarına katılmak için tıklayınız.