Gezgin Önerileri: Mutlaka Okumanız Gereken 10 Gezi Kitabı

Gezi kitabı okumak, seyahatle insan arasındaki en güzel iletişim aracıdır. Bu yazıya geldiğine göre gezmeyi, yeni yerleri keşfetmeyi seviyorsun. Gezi hakkında yazılan binlerce farklı kitabın da kanıtlayacağı gibi; yalnız değilsin!

Gezi Kitabı Önerileri

Gezginler için Jolly Blog’tan içinizdeki seyahat aşkını körükleyecek 10 gezi kitabı önerisi.

1) Yolda-Jack Kerouac

Amerika’da bir dönem İncil’den daha çok satan ve yaklaşık 3 haftada yazılan Yolda, aynı zamanda bugün de varlığını koruyan “beatnik”lerin manifestosu.

Gezi kitabı

2) Seyahatname-Evliya Çelebi

Keşfedilmemişi görme isteği ve dünyanın yaşadığından daha büyük bir yer olduğunu fark etmek, 400 yıl önce bu kitabın yazılmasına sebep oldu. Gezme isteğinin değişmeyen bir duygu olması ise bugün hâlâ okunmasını sağlıyor.

Gezi kitabı

3) 80 Günde Devr-i Alem-Jules Verne

“Ben neden gezmeyi bu kadar seviyorum?” diye kendine sordun mu hiç? “Çocukluğunda bir Jules Verne kitabı okumuş olabilirsin.” diyerek tahminimi yapayım. Gezgin bünyelere bu zevki çocukken aşılayan kitabı hâlâ okumamış olan varsa acele etsin.

Gezi kitabı

4) Göğe Yakın Topraklar: Bir Tibet Yolculuğu-Bora Ercan

Klasiklerin ardından modern kitaplara gelelim. Yogaya ve Tibet‘e olan ilgisi ile Bora Ercan, Türkçe yazılan gezi kitapları arasında en iyilerinden. Yalnızca Tibet coğrafyasına değil; kültürüne de merak duyanlar için ise okunası bir kitap.

Gezi kitabı

5) Patagonya Ekspresi-Luis Sepulveda

Şilili yazar, “Dünyanın sonundaki yer” olarak da bilinen Patagonya‘yı yerlisinden okumak isteyenleri fazlasıyla tatmin ediyor. Güney Amerika topraklarına merakın varsa kesinlikle okumanı tavsiye ederim.

Gezi kitabı

6) İstanbul Gezi Rehberi-Murat Belge

İçinde yaşadığın şehri gerçekten tanıyor musun? İstanbul Gezi Rehberi, gezmeye çevresinden başlamak isteyenler için oldukça faydalı bir gezi kitabı.

Gezi kitabı

7) Sırt Çantamda Avrupa-Barış Çakır

Kültür, sanat ve coğrafyası ile gezmeye başlamak için ideal ve güvenli bir kıta olan Avrupa’yı görmeden önce bu kitabı okumalısın. Bir Türk’ün gözünden Avrupa’yı okumak, yapacağın gezi öncesi oldukça faydalı oluyor.

Gezi kitabı

8) Ye, Dua Et, Sev-Elizabeth Gilbert

“Kitabı boşver; filmi var bunun.” diyenleri önemsemeden okumanız gereken bir kitap. Yolda kendini bulmanın ve yeni insanlarla tanışmanın önemini anlatan ünlü bir gezi kitabı.

Gezi kitabı

9) Ankara’nın Doğusundaki Türkiye-Sevan Nişanyan

Tarih ve kültür gezilerine meraklıysan zevkle okuyabileceğin bu gezi kitabı, binlerce yıllık kadim tarihi ile beklentilerin her zaman fazlasını veren Anadolu topraklarını ayrıntılı olarak işliyor.

Gezi kitabı

10) Avrupa’da Görülecek 101 Yer-Saffet Emre Tonguç

Avrupa’nın tamamı hakkında bir gezi kitabı arıyorsan bu kitap sana aradığını veriyor. Avrupa hakkında detaylı tavsiyeleri ile gerçek bir rehber özelliği taşıyor.

Gezi kitabı

Jolly ailesi olarak içindeki macerayı, keşfetme tutkusunu ve merak etmeyi hiç bir zaman kaybetmemeni dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir