Ege’nin Saklı Köylerini Keşif Zamanı

Mavi ve yeşilin en huzurlu şekilde bir araya geldiği ve seyahat tutkunlarını dört mevsim cezbeden Ege’nin cennetleri… Tatilin yanı sıra gittiği bölgenin kültürünü de merak eden tatilseverleri ‘Ege’nin Saklı Köyleri Turu’na davet ediyoruz. Turun rotaları arasında ise Ege’nin incisi İzmir, Kuşadası ve Muğla yer alıyor.

Ege’nin saklı köylerinin keşfedileceği gezinin ilk rotası İzmir… İzmir’de ilk olarak Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinin görüleceği Birgi gezilecek. Gezilecek diğer yerler arasında ise Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, ilk Türk donanmasını kuran Gazi Umur Bey Anıtı, 250 yıllık bir yapı olan Çakırağa Konağı, Derviş Ağa Camii, Çukur Medrese ve Hamamı ile Bıçakçı Seyyid Ali Çeşmesi bulunuyor.

Birgi, Çakırağa Konağı

Gezide tatilseverlerin ikinci rotası ise Tire olacak. Buradaki dokuma tezgahlarında el yapımı Tire bezinin nasıl dokunduğu öğrenilecek. Sokak aralarında gezerken takunya ve keçe atölyeleri ziyaret edilecek. Tatilcilerin güzel anılarla ayrıldığı Tire’den sonra, konaklama için Kuşadası’na varılacak.

Ege’nin Rum Köyü Şirince 

Turda bir sonraki durak Ege’nin eski Rum köyü olan ve adını meyve şaraplarıyla duyurmuş Şirince. Burada tatil severler Safranbolu evlerini anımsatan köyü gezebilir ve şarap alışverişi yapabilirler. Şirince’den sonraki durak ise Türkiye’nin ilk ve tek açık hava tren müzesinin gezileceği Çamlık. Onlarca lokomotifin görüleceği müzenin ardından seyahat tutkunları, taş evleri, daracık sokakları ve kaybolmamış dokusuyla ünlü Doğanbey Köyü’ne ulaşacak. Bu köyde Dilek yarımadası milli parkına ait müze gezilecek ve Büyük Menderes deltası kuş cenneti ziyaret edilecek.

Şirince

Tatilseverlerin bir sonraki rotası ise ölümsüz aşkların ve gladyatörlerin kenti olarak bilinen Stratonikeia. Türkiye’de bulunan en ilginç antik şehirlerin başında gelen bu yerde tatilciler terk ediliş bir köy ile antik şehir kalıntılarının iç içe geçtiğini görecekler. Burada gezilecek diğer yerler arasında sayısız antik şehir kalıntılarından bazıları olan halk meclis binası, tiyatro ve agora yer alıyor.

Stratonikeia

Turdaki bir sonraki rota ise kanal tekneleri ile geçilecek Azmak Çayı olacak. Buradaki tekne gezintisinin ardından ‘’Ormancı’’ türküsünün çıkış yeri olan Belen Kahvesi’nde mola verilecek. Köyde içilen kahvelerin ardından ise birçok diziye ev sahipliği yapan Muğla’nın şirin kasabası Bozüyük’e ulaşılacak. Kültür ve tarih kokan turun son rotası ise Koru Çayı’nın kaynadığı yer olan ve 800 yıllık çınar ağacı ile ünlü Pınarbaşı.

Ege’nin Saklı Köyleri turu için tıklayınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir